Соціальна платформа «Важливий кожен» розробить програму дій для країни

6 квітня в УКРІНФОРМІ було оголошено про створення Соціальної платформи «Важливий кожен» і проведено три панельних дискусії експертів, правозахисників та громадських діячів, які взялися розробити та представити концепцію соціально-орієнтованих реформ для України.

В рамках Платформи з 6 квітня робота ведеться за трьома напрямками: «Місцеве самоврядування, децентралізація», «Соціально-економічне становище: реалії та перспективи», «Соціально-трудова політика». Платформа акумулювала фахівців у сфері місцевого самоврядування, соціальної політики, економіки та фінансів, громадських активістів, які мають ініціативу до змін та хочуть бачити свою країну європейською соціально захищеною державою.

У панельних дискусіях і розробці пропозицій взяли участь голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, голова Всеукраїнської комісії справедливості Михайло Соколов, президент Міжнародного гуманітарного фонду Ірина Верещук, аграрiй Олександр Трухін, заступник виконавчого директора Асоціації міст України Валерій Баранов, голова Всеукраїнського об’єднання «Відродження України» Арсеній Пушкаренко, експерт з соціальних питань, Секретар Комітету ВР з питань соціальної політики 7-го скликання Андрій Павловський, експерт з економіки, депутат Чернігівської міської ради В’ячеслав Лебідь, Почесний директор «Carlsberg Україна» Юрій Задніпряний, екс-заступник голови НБУ Борис Марков, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка Федір Кирилюк, представники наукових кіл, профспілок, мери різних міст України. Організаторами виступили Конфедерація вільних профспілок України, Всеукраїнська комісія справедливості, Міжнародний гуманітарний фонд «Dobroteamfund», Україно-Британський фонд «Trident foundation».

На Платформі обговорювалися проблеми неефективної системи управління державними процесами, відсутності системних реформ, економічної та соціальної незахищеності громадян і виклики, які стоять перед Україною. Виносилися конкретні пропозиції послабити тиск владної вертикалі на громади, дати більше свобод та фінансів на місця, реформувати недосконалу податкову політику, модернізувати трудове законодавство, змінити неефективну модель економіки.

За підсумками роботи 6 квітня 2015 року була прийнята Резолюція Соціальної платформи, яка проголосила, що: «За нинішніх умов найбільша зрада – це неефективна влада. Якщо проста людина затягує пасок, то чиновники і можновладці мають затягнути його втричі. Держава має існувати для забезпечення комфортного, безпечного та захищеного життя громадян, а влада – служити для обслуговування цих потреб. Вона має стати партнером, а не корупціонером. Вважаємо, що у непростий час випробувань, які сьогодні випали на долю народу та держави України, всі, кому небайдужа доля країни, хто готовий сьогодні і зараз пропонувати і змінювати, мають об’єднуватися» – йдеться у Резолюції.

До 1 травня 2015 року буде розроблено та представлено програму дій “Важливий кожен”, яку учасники Соціальної платформи представлять в багатьох містах України.

За розвитком Ініціативи слідкуйте на її fb-cторінці:

https://www.facebook.com/vazhliviy.kozhen

«Матеріали дозволено використовувати на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах

http://neary.info/biz/ua