Військовий УАЗ для контррозвідки Служби безпеки України

Ініціатива з передачі транспорту для потреб АТО виникла у зв’язку з браком техніки у наших силовиків. За 23 роки Незалежності наші силові структури були розвалені корупцією та недбалістю, але мобілізацією сил простих людей ми забезпечуємо нашу безпеку.

Автівку для потреб АТО безкоштовно надав підприємець з Полтавщини Олександр Трухін, який раніше закупив власним коштом 40 бронежилетів і 40 касок для призовників з Полтавщини.

УАЗ 1992 року випуску виявився військової моделі лімітованого випуску. Ця машина є надзвичайно легкою та дешевою у повсякденній експлуатації та обслуговуванні. Маса авто – 2,5 тонни. Маючи спеціальні характеристики, УАЗ має підвищену здатність для проходження перешкод та за своєю класифікацією відповідає легкій бронетехніці.

Капітальний ремонт коштував 43 тисячі гривень. Зі знижкою від СТО, рахунок вийшов у 34 тисячі гривень, але результат того вартував. Були замінені: вся ходова частина, повністю коробка передач, гальмівна система, встановлений новий бензиновий бак (у машині їх два) та багато іншого. Перед передачею авто було наповнено всіма необхідними комплектуючими для експлуатації у військових потребах.

Рішення віддати автомобіль саме співробітникам Контррозвідки СБУ, які цими днями відзначають чергову річницю створення підрозділу, було прийнято, враховуючи їх надзвичайно важливу і професійну роботу як у зоні АТО, так і у справі забезпечення нашої повсякденної безпеки.

Автомобіль приймали заступник голови СБУ Віктор Ягун і радник голови СБУ Маркіян Лубківський. Вони відзначили важливість цього подарунку і висловили вдячність за підтримку і допомогу. «Ми відчуваємо підтримку людей, які жертовно допомагають нашій перемозі. Це для нас надзвичайно важливо. Й цим УАЗ є набагато дорожчим за будь-яку іномарку», – наголосили вони.

Хочу подякувати за активну участь і допомогу Віктору Левченку, Юрію Головатому, Ярославу Ярошу.

http://neary.info/biz/ua