Продовжуємо боротьбу за люстрацію освітян-сепаратистів у Слов’янську

Після оприлюднення разом з народним депутатом Андрієм Павловським та передавання до СБУ переліку освітян, що підтримували терористичну організацію «ДНР», щоб не обмежуватися словами, наші активісти перейшли до дій та приїхали до Слов’янську.

Почали з О.Зубарєва – начальника відділу освіти Слов’янської міськради (з 2010 року), якого прибрати потрібно було ще давно. Він неодноразово дозволяв собі займатися корупційними діяннями, в тому числі проводити відповідні тендера та отримувати так звані “відкати”, обкрадаючи бюджет міста, області та держави (http://telegraf.dn.ua/news/na-okruge-azarova-mladshego-zakupili-produkt-ne-po-rnochnm-tsenam/). У період окупації міста Слов’янськ терористичною організацією “Донецька народна республіка” Зубарєв всіляко підтримував сепаратистів та заперечував українську державність. Це підтверджують його добровільні дії.
Більше того, він як керівник місцевого органу управління освітою залишається на своїй посаді і не звільняє вчителів, які всіляко підтримували сепаратистів та терористів з “ДНР”, всупереч листа міністра освіти і науки України (http://osvita.ua/legislation/other/42289/).
Дали Зубарєву 2 тижні на проведення люстрації серед освітян-сепаратистів Слов’янська. Не виконає – піде у відставку.

Наступним кроком був візит до методичного центру відділу освіти Слов’янська, методисти якого прославилися активною співпрацею з російським телебаченням, звинувачували в обстрілах українську армію та розписували всі «злочини» Нацгвардії. Виявилося – це щирі переконання викладачів української мови-літератури та історії. Сьогодні вже на камеру 1+1 методист Мазанова в чергове звинуватила Нацгвардію в обстрілах міста.
Розмовляли з директорами шкіл. Директор ЗОШ №10, в якій проводився референдум 11 травня, а головою комісії був вчитель цієї школи, Андрій Шалда, заявила нам, що нічого не знає про референдум та не бачить підстав для його звільнення.

Отже, сьогодні зі списку, оприлюдненого у зверненні до МОН, остаточно звільнили двох освітян-сепаратистів: Ларину Валентину – вчительку ЗОШ №12, яка активно співпрацювала з ДНР, приймала участь в мітингах, нарадах, вела активну пропагандистську діяльність серед учнів та В’ячеслава Загоруйко – вчителя правознавства ЗОШ №9, який на нараді міськради та на “мітингу Дружби”, організованому ним же, закликав Путіна ввести війська. Ще двох сепаратистів звільнять протягом 14 днів. Люстрація серед освітян у Донбасі життєво необхідна.

Навчально-виховний процес в системі освіти України повинні забезпечувати особи, що не заплямували себе в терористичних організаціях чи пособництвом їм.

Арсеній Пушкаренко


3

http://neary.info/biz/ua