Геть вихователів сепаратизму! Міністру освіти і науки передали перелік освітян, які підтримували «ДНР»

Народний депутат України Андрій Павловський направив до міністра освіти і науки Сергія Квіта лист із переліком освітян, які підтримували «ДНР».
Про це під час прес-брифінгу 28 серпня в Українському кризовому медіа-центрі повідомив громадський діяч Арсеній Пушкаренко.

«Ми направляємо лист пану Квіту із фактами і прізвищами для того, щоб він міг реалізувати власну ж ініціативу», – сказав він і додав, що наразі більшість із цих осіб і далі займають свої робочі місця у закладах освіти. Тому, А.Павловський звертається до С.Квіта з вимогою негайно вжити заходів, передбачених чинним законодавством, щодо освітян, які співпрацювали з терористичною організацію «ДНР», були посібниками терористів та сепаратистів, проповідували ідеї розколу територіальної цілісності та заперечували існування Української держави у містах Донецьк та Слов’янськ Донецької області.

Арсеній Пушкаренко разом з громадським активістом Олексієм Станчевським і студентом Донецького національного університету Кареном Нікіфоровим, наполягали на необхідності міністерської перевірки та переатестації викладачів. Ці люди, які залишаються на своїх робочих місцях у навчальних закладах, отримуючи заробітну плату з бюджету України, продовжують поширювати ідеї терористичної організації «Донецька народна республіка» серед дітей, молоді, батьків та педагогічних колективів.
Карен Нікіфоров розповів про викладачів і професорів ДонНУ, які відкрито підтримують антидержавні сепаратистські ідеї, і додав, що велика кількість студентів забирають свої документи з університету і переїжджають вчитися в інші вищі навчальні заклади в інших регіонах України, особливо в Київ.

Арсеній Пушкаренко висловив сподівання, що вказані освітяни будуть, принаймні, звільнені. Адже вже 1 вересня учні, зокрема у звільнених містах Донбасу, сядуть за парти. Важливо, щоб освітяни, які дискредитували себе підтримкою антидержавних сил, знову не продовжували виховувати нових сепаратистів. Адже саме від школи залежить, буде українець патріотом чи ні.

Раніше міністр освіти та науки України Сергій Квіт запевняв, що педагоги, які співпрацювали з терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР», у сфері освіти більше не працюватимуть.

http://neary.info/biz/ua