СБУ передали список поплічників терористів “ДНР”

18 серпня в Українському кризовому медіа-центрі відбувся прес-брифінг «За люстрацію посібників тероризму у звільнених містах Сходу» за участю народного депутата України Андрія Павловського (ВО «Батьківщина»), голови Спілки офіцерів України Євгена Лупакова та громадського активіста Арсенія Пушкаренка.
На звільнених територіях Донбасу люди, які окупаційній владі, повертаються у владу. Посібники терористів, незважаючи на вимоги людей, звернення Президенту, залишаються на своїх посадах. Природно, це викликає обурення і протест у людей, військових, які захищають нашу країну зі зброєю в руках.
Мешканці звільнених від терористів міст подали скарги на поплічників терористів самопроголошеної «Донецької народної республіки», серед посібників тероризму – представники освіти, підприємці, працівники міських та районних адміністрацій.
Список був оприлюднений народним депутатом Андрієм Павловським. Також було підготовлено звернення до глави СБУ Валентину Наливайченко з вимогою притягнути до відповідальності всіх причетних до сепаратизму і тероризму.
«На територіях, звільнених від російських терористів, до влади повертаються ті самі покидьки з Партії регіонів, Комуністичної партії, депутати місцевих рад, які намагаються знову обіймати посади у системі державної влади – в адміністраціях, в органах місцевого самоврядування. А в людей виникає питання: «За що ми страждали? За що хлопці зброю в руках тримали? Щоб ця сволота повернулася до влади на Донбасі?», – зазначає Андрій Павловський.
Загалом, чорний список наразі налічує 42 особи, щодо 15-ти є підтвердження їхньої підтримки терористичних угруповань.
«Карати потрібно не тільки терористів, які застосовують зброю, але й тих, хто їх підтримує – їхні мітинги та референдуми. Ми закликаємо нову владу, президента і голову СБУ, підійти до переатестації всіх цих державних службовців, оскільки непокаране зло буде відроджуватись», – вважає Павловський.
«Сьогодні вже зібрано 700 підписів на ім’я президента, прем’єр-міністра, керівника Нацагентства з питань державної служби, що стосуються переатестації чиновників Слов’янська», – повідомив Арсеній Пушкаренко.
«Ці люди відчувають свою безкарність і продовжують керувати містом», – додав активіст.
Крім того, Пушкаренко розповів, що прихильники сепаратизму готують в Слов’янську мітинг з вимогою звільнити екс-мера міста Нелю Штепу і збирають підписи на її захист.
«Безкарність призводить до того, що вони знову піднімають голову», – сказав він.
Голова Спілки офіцерів України Євген Лупаков також повідомив, що не лише політики і чиновники, а й багато представників громадських організацій «сприяли окупації і співпрацювали з окупантами», наприклад, ветеранські організації, які «і донині фінансуються з місцевих та державного бюджетів».
Депутат Павловський заявив, що у разі відсутності реакції з боку голови СБУ він звертатиметься до Президента Петра Порошенка, а також у звільнених містах «будуть задіяні громадські ініціативи та добровольчі батальйони для очищення від сепаратистів».


http://neary.info/biz/ua