Відкритий лист до Генпрокурора, міністра внутрішніх справ, голови Служби безпеки України

Від мешканців міста Слов’янська постійно надходять численні звернення та скарги про дії Самсонова Олександра Анатолійовича, якому закидають активну підтримку сепаратистських угруповань, співпрацю з лідером ДНР Стрєлковим/Гіркіним.

Олександр Самсонов – керівник апарату Слов’янської міської організації Партії регіонів (з 2005 по 2008 рік), голова Слов’янської міської організації Партії регіонів (з 2008 р.), секретар міської ради.

Самсонов – «людина Сім’ї» і відданий помічник екс-мера Слов’янська Нелі Штепи, яка зараз знаходиться за ґратами в підозрі у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Саме по Слов’янську обирався до Верховної Ради син екс-прем’єра Олексій Азаров, за проведення виборів якого, створення у місті атмосфери без альтернативності вибору та бажаний результат відповідав О.Самсонов, як голова партійного осередку регіоналів.

Для мітингів підтримки Партії регіонів, а пізніше – «Руської весни» через накази О.Самсонова у робочий час виводили працівників бюджетних організацій. Забезпечував це, зокрема, начальник відділу освіти Слов’янської міської ради, Олександр Зубарєв, який до того ж, в умовах окупаційного режиму відновлював навчальний процес, не створивши безпечних умов, звав школярів під кулі, а також вимагав від директорів забезпечення явки у школах та дитсадках.

Олександр Самсонов неодноразово був помічений у зв’язках з бойовиками і сепаратистами, яким допомагав закріплювати свою владу та вплив у місті, зокрема, беручи активну участь в організації та проведенні сесій місцевої ради під головуванням «народного мера» В.Пономарьова.

При цьому ніяких робіт із життєзабезпечення у стотисячному Слов’янську не проводилися – місто більш ніж на місяць залишилося без води, світла, не вивозилося сміття, не було забезпечено роботу системи оповіщення цивільної оборони в місті, зачинилися аптеки та більшість магазинів, зупинив роботу хлібозавод, не працювали лікарні та морг.

15 липня 2014 р. на нараді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з активом міста Слов’янська О. Самсонов був затриманий. Його вивели з будівлі в наручниках і посадили в службовий автомобіль. Затримання Самсонова відбулося в рамках кримінальної справи за фактом створення незаконних збройних формувань.

Вже 21 липня під час проведення засідання депутатських комісій у Слов’янську, депутат від Партії регіонів, лідер місцевої громадської організації «Молоді регіони» Вадим Лях повідомив, що Олександр Самсонов перебуває на лікарняному.

Зараз О.Самсонов продовжує виконувати  обов’язки в.о. мера м.Слов’янська, проводить наради у міській раді. До того ж, Самсонов має намір розправлятися з депутатами міськради, які виступили проти нього.

Просимо Вас невідкладно провести розслідування щодо дій Самсонова О.А. На період перевірки відсторонити Самсонова О.А. від займаної посади та виконання обов’язків мера м. Слов’янська.

 

Голова Спілки офіцерів України,

Капітан 1-го рангу, нардеп 2-го скл.           Євген ЛУПАКОВ

 

Письменник, член НСПУ,

Народний депутат 1-го та 2-го скл.             Петро ОСАДЧУК

 

Дипломат, громадський діяч                        Юрій ГОЛОВАТИЙ

 

Професор КНУ ім.Т. Шевченка                    Федір КИРИЛЮК

 

Громадський діяч                                           Арсеній ПУШКАРЕНКО

http://neary.info/biz/ua