Відкрите звернення до Членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

У зв’язку з тим, що Українська держава знаходиться у стані війни з Російською Федерацією вимагаємо негайного вжиття всіх необхідних  заходів щодо припинення трасляції на території України російських телеканалів:  «Россия 1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург 5», «Звезда», «Рен ТВ» та інших.
Ми поважаємо журналістську діяльність, і вважаємо, що вона має бути правдива, неупереджена і базуватися на фактах та професіоналізмі. Але російські телеканали вже сотні разів довели, що вони є пропагандистською машиною Кремля, який виступає ініціатором війни з Україною та напряму підтримує терористичні угруповання, що здійснюють свою злочину діяльність на Сході України.
Іноді брехня російських каналів перевершує навіть здоровий глузд, до прикладу: оголошення Д.Яроша президентом України, інформація про начебто акт насилля бійцями Нацгвардії по відношенню до 3-х річної дитини, звинувачення Зброїних Сил України у обстрілу з артилерії мирних громадян та багато-багато інших фактів брехні.
Ми вважаємо, що Національна рада як регуляторний орган та її новообрані члени повинні невідкладно докласти всіх зусиль для припинення трасляції російських каналів та анулювання ліцензії тим суб’єктам (провайдерам), які порушують Закони України та є посібниками тероризму.

18 липня 2014 року

Петро Осадчук, письменник, член НСПУ
Олег Чорногуз, письменник, член НСПУ
Арсеній Пушкаренко, громадський діяч
Євген Лупаков, голова Спілки офіцерів України
Тетяна Баграновська, громадський діяч
Галина Висоцька, громадський діяч
Федір Кирилюк, професор КНУ ім. Т.Шевченка
Олексій Станчевський, громадський діяч
Віктор Левченко, громадський діяч
Юрій Головатий, дипломат, громадський діяч
Петро Панасенко, громадський діяч
Євген Гармаш, громадський діяч

http://neary.info/biz/ua